Prolog: En blogg om kommunikation.

Hallå där!, säger jag något renommésnyltande (om nu Filip och Fredrik har trademark:at den sägningen). Och hälsar välkommen till min, Robert Söderqvists, blogg om kommunikation. För att inte rikta fokus åt något annat håll än mot brännpunkten här, det vill säga kommunikation, så heter den kort och gott En blogg om kommunikation. Jag tycker att det duger alldeles utmärkt.

Det här är egentligen en klassisk webbplats, en hemsida, men där den här bloggen kommer att vara den drivande motorn. Jag heter alltså Robert Söderqvist, och har bl.a. en nyligen avslutad masterexamen i strategisk kommunikation, praktik samt konsultarbete för Volvo Group och en bred erfarenhet av kommunikationsuppdrag i bagaget. Den här bloggen finns till av flera anledningar.

  • Dels, för att jag tycker mycket om att skriva; jag skrev en roman som projektarbete i gymnasiet, jag har jobbat som journalist och jag har alltid minst ett (tyvärr lågintensivt) skönlitterärt projekt igång. Via den här bloggen hoppas jag få skriva och bli läst.
  • Dessutom söker jag jobb. Och den här bloggen ger mig en plattform att berätta om och rentav visa vad jag kan, och vad jag har gjort. Så söker du en engagerad, kreativ och framförallt strategisk kommunikatör? Kontakta mig då gärna. Eller följ bloggen, eller min LinkedIn så ska jag förklara varför.
  • Den främsta anledningen är dock givetvis: jag älskar kommunikation. Jag har studerat och arbetat med kommunikation i mer än sex år, och tänker på kommunikation – ur olika vinklar – 12 timmar om dygnet. Dessutom börjar mitt iCloud-anteckningsblock ta upp lite för mycket plats, så några av tankarna, erfarenheten och perspektiven kommer jag nu att dela med mig av här.

Jag vågar inte utlova något med säkerhet, men förmodligen kommer lejonparten av inläggen röra sig kring PR, marknadskommunikation och internkommunikation. Det vill säga de tre ben som fältet strategisk kommunikation står på. Strategisk kommunikation blir väl att betrakta som en backdrop där diverse teman kommer utspela sig; aktuella, eller sådana som jag upplever borde vara aktuella. Jag vågar dock lova att ett av mina specialintressen i fältet, nämligen mätning och utvärdering av kommunikation, kommer att uppta utrymme här. Av de här frågorna råkar jag ha viss erfarenhet; jag har jobbat med utvärdering på Volvo, jag har agerat föreläsare i ett antal sammanhang, och jag har skrivit en masteruppsats på temat. Uppsatsen finns i sin helhet här, men en god sammanfattning hittas också här på Sveriges kommunikatörers webbplats.

Det här var en kort prolog. Men nu kör vi.
Välkommen ska Du vara. Jag hoppas vi ses här igen, men till dess: Ha det alldeles förträffligt (och bli min kompis på LinkedIn)!

/Robert Söderqvist

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s