Arbetserfarenhet

Communications trainee, Volvo Group

volvo_group_transparent

2016-2017.

Under min praktik i en av Volvokoncernens största organisationer, Volvo Group Trucks Operations (GTO), arbetade jag med kvalificerad kommunikationsplanering och strategiarbete. Jag var en del i utvecklingen av en ny approach för hela organisationens kommunikationsflöde och ledde egna projekt, bland annat en produktionsplan för denna nya approach. Fick också möjligheten till operationellt arbete såsom att skriva manus för videoklipp och hålla presentationer. Praktiken ledde även vidare till ett konsultuppdrag för GTO inom utvärdering och mätning av kommunikation.

 

 

Kommunikationskonsult, Student Network

Student-Network-logga-stående

2016.

Med en stor variation av uppdrag, såsom marknadsundersökningar, marknadsföring, interpersonell kommunikation och administration har kommunikationsbyrån Student Network blivit en viktig erfarenhet.

 

Sociala medier-redaktör, Helsingborg Scen & Arena

helsingborg_logo1

2016.

Som sociala medier-ansvarig på festivalen ”Hx” i Helsingborg arbetade jag främst med att skapa content för Instagram och Snapchat. Det gav värdefull erfarenhet i hur man genererar engagemang och via word-of-mouth kan sprida budskap och därigenom skapa en allt större following.

 

 

Journalist, Tidningen Lundagård

lundagård_1

2015-2016.

Arbetat som skribent och fotograf för Sveriges största studenttidning Lundagård, vilket givit stor vana vid offentligheten och medielogik.

 

Kommunikatör och webbredaktör, Svenska kyrkan

svenska_kyrkan_logo1

2011-2014.

Som praktikant på Karlstads stiftskansli, samt kommunikatör och webbredaktör i Frändefors församling samt Högsäters pastorat (Karlstads stift) har jag stor vana vad gäller kommunikationsarbete i Svenska kyrkan. Alltifrån strategiarbete och planerad kommunikation, till sociala medier och webbutveckling. Också projektledning, samordning av information inför stora event och utveckling av digitala kanaler för effektivisera med begränsade resurser. I de varierade arbetsuppgifterna ingick även externa relationer med i synnerhet lokal media.